Pers & Media

ACCREDITATIEPROCEDURE IAG 2017 voor Pers en Media

Het is mogelijk een persaccreditatie voor het IAG 2017 aan te vragen. Deze accreditatie stelt u in de gelegenheid verslag te doen van de desbetreffende wedstrijden en/of activiteiten van het IAG Sportevent die tussen donderdag 25 en zondag 28 mei in de Maaspoort Sports & Events en Flik-Flak Hallen in ‘s-Hertogenbosch plaatsvinden en waarvoor de toegekende persaccreditatie geldt.

Wanneer u als (sport)journalist of fotograaf in aanmerking wilt komen voor een persaccreditatie voor één van onderstaande evenementen dient u de hier volgende criteria in acht te nemen. Voor reguliere (pers)bijeenkomsten volstaat aanmelding via het mailadres communicatie@iagsportevent.nl 

Per medium geldt dat er maximaal voor één journalist, één fotograaf, één radioveslaggever en één cameraploeg (filmer plus assistent) een aanvraag kan worden ingediend.

Geaccrediteerde journalisten en fotografen krijgen een plek toegekend respectievelijk op de perstribune of op de foto/filmplekken. Het is niet toegestaan om zonder toestemming de wedstrijdvloer of andere plaatsen om en rond de wedstrijdarena te betreden.

Er wordt door de organisatie van het IAG zelf voor livestream en videoregistraties van het evenement gezorgd. Filmen door media op het IAG is alleen toegestaan in de vorm van een nieuwsverslag. Beelden die gemaakt worden op het IAG mogen dan ook alleen gebruikt worden voor een actueel nieuwsverslag over het IAG. Commercieel gebruik van beelden anders dan voor dat doel is niet toegestaan.

In aanmerking voor een accreditatie komen:
- (Freelance) journalisten, fotografen en auteurs/verslaggevers die in opdracht werken van erkende (al dan niet digitale) sport- en nieuwsbladen en -media
- Persvoorlichters van sportbonden en -organisaties

Persaccreditaties worden niet verleend aan:
- Medewerkers van reclame- of marketingbureaus (al dan niet verbonden aan sportmedia)
- Coaches, vrijwilligers, ouders, officials en andere begeleiders van sporters.

Aanvragen en toekenning van persaccreditaties
Het aanvragen van een persaccreditatie voor het IAG 2017 kan uiterlijk tot en met 1 mei 2017 door een mail te sturen aan communicatie@iagsportevent.nl Aanvragen na deze datum worden in behandeling genomen indien daartoe een dringende reden voor bestaat. De toekenning van de accreditaties voor de wedstrijden gebeurt in overleg met de daarbij betrokken sportbonden. De toekenning of afwijzing van de persaccreditatie wordt via de mail bevestigd in de maand april, in ieder geval uiterlijk op 1 mei 2017.

(Accreditaiteformulier van het IAG 2017 volgt nog)